Dagtilbud

Vi tilbyr dagtilbud til både beboere på Villa Vest og Villa Syd Bo og omsorgsbaser samt andre brukere som ønsker en tilrettelagt hverdag.

Dagtilbudet foregår på Lia Gård. Dagtilbudet vil bli tilrettelagt etter beboers/brukerens funksjonsnivå. Vi vektlegger en meningsfull daglig sysselsetting som en del av rehabiliteringen og legger opp til aktiviteter som stimulerer sansene og fysikken, og som gir en positiv mestringsfølelse. Det legges til rette for at hverdagen skal være trygg og forutsigbar for den enkelte, noe som er en forutsetning for å bryte et destruktivt mønster. Vi har samarbeid med flere aktører i arbeidsmarkedet, slik at vi alltid kan tilby et dagtilbud som passer beboer/brukeren også utenom Lia Gård.

Naturbruk hvor deltakerne er aktivisert med gårdsarbeid og hest og hestehold. (Stell, ridning og kjøring med hest samt praktisk arbeid innen hovslageryrket.)
Byggfaggruppa jobber med forskjellige byggeoppdrag på og utenfor gården.
For eksempel mindre bygg som garasjer og lignende, samt reparasjoner. Vi har eget snekkerverksted på gården.
Mekanisk gruppe jobber i vårt mekaniske verksted med reparasjoner.
Det læres å dreie , frese, sveise og å bruke håndverktøy.
Dataverksted, tilrettelagt teori/praktisk arbeid innenfor IKT.
Maritim, Vi utfører mindre reparasjoner av motorer og båter.
Dykker- opplæringen (sportsdykking).
Alle deltakere gjennomfører grunnkurs i sportsdykking inntil 18 meter dyp, og vil få muligheten til å utvide opplæringen med videregående kurs samt redningsdykk.
Vi følger NAVIS system for dykkeropplæringen

Kontakt info

Tlf: 69 31 65 01
Adresse: Veumlia 1, 1615 Fredrikstad
E-post: firmapost@liagaard.no
kontaktside